Welkom
Over ons
De praktijk
Medewerkers
Contact
Nieuws
Acties


Welkom.htmlOver_ons.htmlde_praktijk.htmlmedewerkers.htmlContact.htmlWelkom.htmlshapeimage_1_link_0shapeimage_1_link_1shapeimage_1_link_2shapeimage_1_link_3shapeimage_1_link_4shapeimage_1_link_5shapeimage_1_link_6

Gezelschapsdieren

Dienstverlening
Huisdier vermist
Chippen Verzekeringen
Op vakantie
Euthanasie

HOND:
Vaccinaties
Voeding
Ontwormen
Gebit
Sterilisatie/Castratie

KAT:
Vaccinaties
Voeding
Ontwormen
Gebit
Sterilisatie/Castratie

KONIJN/CAVIA:
Vaccinaties
Gebit
Sterilisatie/Castratie

Gezelschapsdieren.htmlGezelschapsdieren.htmlhuisdier_vermist.htmlChippen.htmlverzekering_H.htmlOp_vakantie.htmleuthanasie.htmlGezelschapsdieren.htmlvaccinatie_hond.htmlvoeding_H.htmlontwormen_hond.htmlWelkom.htmlSter._castr.hond.htmlGezelschapsdieren.htmlvaccinatie_kat.htmlWelkom.htmlontwormen_kat.htmlgebit_kat.htmlSterilisatie_K.htmlGezelschapsdieren.htmlGezelschapsdieren.htmlvaccinatie_konijn.htmlgebit_konijn.htmlsterilisatie_konijn.htmlshapeimage_2_link_0shapeimage_2_link_1shapeimage_2_link_2shapeimage_2_link_3shapeimage_2_link_4shapeimage_2_link_5shapeimage_2_link_6shapeimage_2_link_7shapeimage_2_link_8shapeimage_2_link_9shapeimage_2_link_10shapeimage_2_link_11shapeimage_2_link_12shapeimage_2_link_13shapeimage_2_link_14shapeimage_2_link_15shapeimage_2_link_16shapeimage_2_link_17shapeimage_2_link_18shapeimage_2_link_19shapeimage_2_link_20shapeimage_2_link_21shapeimage_2_link_22shapeimage_2_link_23

Geborgde dierenarts, BedrijfsbehandelplanVanaf dit jaar moeten alle dierenartsen geborgd zijn. Dat betekend dat alle dierenartsen verplicht cursussen moet volgen. Elke dierenarts wordt individueel gecertificeerd. Dat betekend veel administratie. We zetten de regelgeving, wat ook u als veehouder aangaat, even op een rijtje:
  1.         Alle bedrijfsbehandelplannen moeten aangepast worden volgens het nieuwe formularium opgesteld door de    overheid. Dat betekent dat wij opnieuw bij u op het bedrijf het bedrijfsgezondheidsplan en behandelplan door moeten nemen voor 1 januari 2013 om deze kloppend te maken. Hiervoor maken wij de komende maanden een afspraak met u.


  1.        De medicijnen die wij mogen inzetten bij de verschillende aandoeningen worden nog verder aan banden gelegd. Dat betekent dat de keuze van antibiotica nog smaller wordt dan op dit moment het geval is. Dit zal ook in het behandelplan verder naar voren komen. Is de keuze van het gebruik van antibioticum in overleg met uw dierenarts voor een bepaalde aandoening verandert, dan bent u verplicht dit door de dierenarts te laten wijzigen in uw bedrijfsbehandelplan.


  1.       Alle antibiotica die op uw bedrijf toegepast worden zijn centraal via ons systeem doorgesluisd naar het systeem van de overheid. Op basis daarvan kunt u per trimester een uitslag van uw dierdagdosering opvragen.


  1.         Alle contracten, bedrijfsgezondheidsplannen en behandelplannen zitten per bedrijf in uw individuele map op de praktijk. Tevens is het voor uzelf van belang voor de controle van Q-lip dat deze gegevens bij u op het bedrijf ook voor handen zijn, zoals overal op dit moment het geval is. Deze moeten dus voor 1 januari 2013 aangepast zijn.

 

Om deze brief vol administratie toch nog even met een vrolijke noot af te sluiten:

Hoeveel ambtenaren zijn er nodig om een lamp te verwisselen?


antw.: Vijf,  één om de lamp vast te houden en vier om de tafel te draaien.