Welkom
Over ons
De praktijk
Medewerkers
Contact
Nieuws
Acties


Welkom.htmlOver_ons.htmlde_praktijk.htmlmedewerkers.htmlContact.htmlNieuws.htmlWelkom.htmlshapeimage_1_link_0shapeimage_1_link_1shapeimage_1_link_2shapeimage_1_link_3shapeimage_1_link_4shapeimage_1_link_5shapeimage_1_link_6

Gezelschapsdieren

Dienstverlening
Huisdier vermist
Chippen Verzekeringen
Op vakantie
Euthanasie

HOND:
Vaccinaties
Voeding
Ontwormen
Gebit
Sterilisatie/Castratie

KAT:
Vaccinaties
Voeding
Ontwormen
Gebit
Sterilisatie/Castratie

KONIJN/CAVIA:
Vaccinaties
Gebit
Sterilisatie/Castratie

Gezelschapsdieren.htmlGezelschapsdieren.htmlhuisdier_vermist.htmlChippen.htmlverzekering_H.htmlOp_vakantie.htmleuthanasie.htmlGezelschapsdieren.htmlvaccinatie_hond.htmlvoeding_H.htmlontwormen_hond.htmlWelkom.htmlSter._castr.hond.htmlGezelschapsdieren.htmlvaccinatie_kat.htmlWelkom.htmlontwormen_kat.htmlgebit_kat.htmlSterilisatie_K.htmlGezelschapsdieren.htmlGezelschapsdieren.htmlvaccinatie_konijn.htmlgebit_konijn.htmlsterilisatie_konijn.htmlshapeimage_2_link_0shapeimage_2_link_1shapeimage_2_link_2shapeimage_2_link_3shapeimage_2_link_4shapeimage_2_link_5shapeimage_2_link_6shapeimage_2_link_7shapeimage_2_link_8shapeimage_2_link_9shapeimage_2_link_10shapeimage_2_link_11shapeimage_2_link_12shapeimage_2_link_13shapeimage_2_link_14shapeimage_2_link_15shapeimage_2_link_16shapeimage_2_link_17shapeimage_2_link_18shapeimage_2_link_19shapeimage_2_link_20shapeimage_2_link_21shapeimage_2_link_22shapeimage_2_link_23

Nieuwsbrief mei

Vliegen en andere uitwendige parasieten bestrijden:

 

Het voorjaar is weer begonnen en de temperaturen lopen weer aardig op daarmee breekt ook weer een betere tijd aan voor vliegen en andere uitwendige parasieten.

Vliegen  muggen en ander vliegend ongedierte kunnen veel onrust bij uw dieren veroorzaken en ook zijn zij overbrengers van verschillende ziekteverwekkers denk o.a. aan blauwtong wrang en oogontstekingen.

 

Een efficiënte vliegen bestrijding is daarom aan te bevelen.

Nieuw is het middel DELTANIL  met slechts 10 ml over de rug van uw dier is deze 8 weken beschermd tegen vliegen en andere uitwendige parasieten.

Naast een klein gebruiksvolume is dit middel ook zeer gunstig geprijsd.


Een flacon van 1000 ml genoeg voor de behandeling van 100 dieren kost 63.00 euro ex btw.

Dit komt neer op 2 maanden vliegenvrij voor 63 eurocent per dier.

 

Deltanil met als werkzame stof deltamethrin, is een efficiënt en gemakkelijk toe te passen middel ter bestrijding van uitwendige parasieten op rundvee, schapen en lammeren. Het wordt toegediend als pour-on door middel van de speciale doseerdop die deel uit maakt van de verpakking. Met slechts 10 ml wordt een rund of schaap voor een periode tot 8 weken lang beschermd tegen de meest voorkomende parasieten.

Deltanil is een geregistreerd insecticide pour-on oplossing voor uitwendig gebruik bij runderen, schapen en lammeren. Het werkzame bestanddeel van Deltanil is Deltamethrine (10 gram). Toegestaan is uitsluitend het gebruik als bestrijdingsmiddel voor het bestrijden van vliegen, teken, muggen en luizen op runderen, schapen en lammeren 

 

Wachttermijn:


Rund:

Vlees: 17 dagen

Melk: geen


Schaap:

Vlees: 35 dagen

Melk: geen (Melk mag afgeleverd worden voor humane consumptie)


Deltanil pour-on is verkrijgbaar in een 0,5 liter en 1 liter flacon inclusief doseersysteem.

 

 

Controle BBP en BGP

 

Eind Mei wordt onze praktijk weer gecontroleerd door Verin in het kader van geborgde rundvee/ varkensdierenarts.

Een van de punten waarop wij gecontroleerd worden is of dat alle BBP en BGP ondertekend zijn door zowel de dierenarts als de veehouder.

Zou u zo vriendelijk willen zijn om uw BBP en BGP te controleren of dat deze ondertekend is zo niet dit dat graag zo spoedig mogelijk doen. Bent u niet in het bezit van een geldig BBP BGP ( is voor iedereen 1 jaar geldig) geef dit dan zo spoedig mogelijk door dan kunnen wij voor u een nieuwe opstellen.

 

 

Noodslachtingen.

 

Helaas komt het voor dat een dier een ongeluk krijgt. Dieren die niet meer vervoerd kunnen worden naar een slachthuis kunnen in aanmerking komen voor een noodslachting.

Nogmaals willen wij u er op wijzen dat deze noodslachtingen moeten voldoen aan bepaalde eisen en dat daar streng op gecontroleerd wordt en dat daar  zorgvuldig mee omgegaan moet worden.

Slechts dieren die niet vervoerd kunnen worden als gevolg van een ONGEVAL    mogen ter noodslachting worden aangeboden.

Ook mag er geen lange tijd ( 48 uur ) zitten tussen het optreden van het ongeval en de noodslachting.

In de praktijk is het zo dat wij gevraagd worden om noodslachting te doen de handelaar is dan al gebeld en er is met hem een tijd afgesproken.

In een aantal gevallen geeft dit problemen vooral als wij moeten beslissen dat een dier niet in aanmerking komt voor noodslachting.

Wij adviseren u om voordat u afspraken maakt in ieder geval eerst telefonisch met ons te overleggen zodat wij een duidelijker beeld hebben van de situatie en u daarin adequaat kunnen adviseren.

 

BVD/IBR vrij worden.

 

Tot 1 juni zijn er nog subsidies ter beschikking als u stappen maakt richting het vrij worden van IBR/BVD vraag ernaar bij uw dierenarts.