Spreekuur

Wij hebben spreekuur uitsluitend op afspraak binnen de openingstijden van de praktijk.
Voor vaste klanten bieden wij de mogelijkheid om een afspraak te maken buiten openingstijden.
Is het niet mogelijk om naar de praktijk te komen dan behandelen we ook aan huis.

Consult

Een grondige anamnese, waarbij eerst naar het verhaal van de eigenaar geluisterd wordt en daarna gerichte vragen gesteld worden, gevolgd door een grondig klinisch onderzoek zijn van groot belang om tot een goede diagnose te komen. Een goed klinisch onderzoek zal bepalen welke evt verdere onderzoeken er nodig zijn. Dit altijd in goed overleg met u.

Diagnostische mogelijkheden

  1. Laboratoriumonderzoek (bloed, urine en faeces)

  2. Röntgen

  3. Echo

Operaties

Wij opereren bij voorkeur op een dinsdag,- of donderdagochtend. Katten, konijnen en cavia’s kunt u brengen tussen 8.00 en 9.00 uur.

Honden komen op afspraak, zodat u erbij kunt zijn als de hond een inleidende prik krijgt voor de narcose. U kunt er dan bijblijven tot de hond slaapt.

In de goed ingerichte operatiekamer worden verscheidene operaties verricht.

Voor de anesthesie is een gasanesthesie apparaat ter beschikking (inhalatie-anesthesie), hiermee kan op een veilige manier narcose gegeven worden en indien nodig beademd worden. Ook hebben we de beschikking over bewakingsapparatuur, waarmee we de hart-, en longfunctie in de gaten kunnen houden. Erg belangrijk vinden we een goede pijnbestrijding tijdens en na de ingreep. Na de ingreep wordt uw huisdier verder verzorgt in een verwarmde opname, waar onder controle uw huisdier rustig wakker kan worden.

Op een aantal veelvoorkomende vragen willen wij wat uitgebreidere informatie geven. Door op de link te klikken komt u automatisch op de gewenste pagina