Sterilisatie Poes: 
Als u geen nestje bij uw poes wilt, raden wij u vanuit medisch oogpunt aan uw poes te laten steriliseren. De beste tijd hiervoor is als uw poes ongeveer een half jaar oud is.

De voordelen zijn:

  1. Een gesteriliseerde poes wordt niet meer krols, wat betekent dat ze niet op zoek gaat naar een kater die haar kan dekken. Dit betekent geen onverwacht nestje voor u!

  2. Geen kans op baarmoederontsteking.

  3. Geen tot zeer kleine kans op melkkliertumoren op oudere leeftijd.

Het nadeel is:

  1. De kans op overgewicht na sterilisatie neemt toe. Daarom adviseren we u om na de operatie uw kat over te zetten op speciale voeding voor gesteriliseerde katten.

Castratie Kater:
Als u uw kater niet wilt gebruiken als dek-kater, dan raden wij u vanuit medisch oogpunt aan hem te laten castreren.

De beste tijd hiervoor is rond de zes maanden; dan is de kater geslachtsrijp. Is uw kater jonger maar begint hij al met sproeien of in huis plassen, overleg dan met de dierenarts of de castratie eerder kan.

De voordelen zijn:

  1. De kans op sproeien in huis wordt enorm verkleind.

  2. De sterkte van de urinegeur neemt af.

  3. Gecastreerde katers blijven meer bij huis, dit verkleint ook de kans op verwondingen en overdraagbare infectieziektes als ‘kattenleukemie’ (FeLV) en ‘kattenaids’ (FIV).

Het nadeel is:

  1. Na castratie neemt de kans op overgewicht toe. Wij adviseren dan ook om na de castratie uw kat over te zetten op voer voor gecastreerde katten.